Επιχειρησιακό πρόγραμμα ανταγωνιστικότητας

Οι υπηρεσίες μας

Αναλύσεις και δοκιμές σε τρόφιμα και ποτά
Φυσικοχημικές αναλύσεις

  • Προσδιορισμός τοξινών (Aflatoxin B1, B2, G1, G2, M1, DON, ZON, DAS, T2, HT2, Fumonisin B1–B2 )
  • Βαρέα μέταλλα (Pb/ Cd/ Ni/ Co/ As/ Cr/ Hg/ Ag/ Al/ Sn/ Sb)
  • Προσδιορισμός υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων
  • Αλλεργιογόνες ουσίες
  • GMO ‘s ανίχνευση και προσδιορισμός
  • Χρωστικές (Sudan I,Sudan II,Sudan III,Sudan VI,(Scarlet Red),Sudan Orange G,Sudan Yellow)
  • Aνίχνευση αντιβιοτικών
  • Σημείο πήξεως
  • Έλεγχος νοθείας γάλακτος
  • Διαθρεπτική αξία–επισήμανση τροφίμων βάσει σχετικής νομοθεσίας (ΚΑΝ 1169/2011 & προσδιορισμός GDA)
  • Λιπαρά
  • Προφίλ λιπαρών ( μονοακόρεστα, πολυακόρεστα, κορεσμένα λιπαρά, trans)
  • Πρωτείνες
  • Υδατάνθρακες
  • Σάκχαρα
  • Αλάτι
  • Νάτριο
  • Φυτικές ίνες
  • Βιταμίνες
  • Υγρασία
  • Τέφρα
  • Ενεργειακή αξία
Μικροβιολογικά σε τρόφιμα και ποτά
  • Ολική μεσόφιλη χλωρίδα
  • Esherichia coli
  • Staphylococcus aureus
  • Total coliforms
  • Enterobacteriacae
  • Esherichia coli
  • Ζύμες – μύκητες
  • Θειοαναγωγικά κλωστρίδια
  • Bacillus cereus
  • Οξυγαλακτικά βακτήρια
  • Salmonella spp
  • Listeria monocytogenes
Έλεγχος επιφανειών εργασίας
  • Έλεγχος αποτελεσματικότητας διαδικασίας καθαρισμού – απολύμανσης
Προσδιορισμός διάρκειας ζωής προϊόντων
  • Shelf life